Novo-aktien dykker på dårlig hukommelse

Trods en bugnende bundlinje på 8,4 mia. kr. for årets tredje kvartal placerer Novo Nordisk-aktien sig i nederste halvdel af eliteindekset med et fald på over tre pct. Faldet er forventet og skyldes markedets dårlige hukommelse, mener Nordeas medicinalanalytiker.

Lars Rebien Sørensen var i sit selvsikre hjørne, da Novo Nordisk torsdag fremlagde sit regnskab for tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk tjente næsten 250 mio. kr. mere end forventet i årets tredje kvartal, men aktien dykker alligevel med over tre pct torsdag eftermiddag. Diabeteskæmpens aktie tynges af, at selskabets forventninger til 2016 er en anelse løse i kanten med et mål om en salgsvækst på fem til ni pct.

Det er dog efterhånden blevet en tradition, at markedet sender Novo-aktien ned i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal, hvor Novo Nordisk har for vane at lægge et særdeles forsigtigt bud ind på udviklingen for det kommende år.

»Novo-aktien dykker næsten altid på tredje kvartal, fordi selskabet kommer med nogle foreløbige forventninger, som altid er forsigtige. Det tror jeg ikke rigtigt, at markedet har lært. Jeg synes, at Novo indleder på en pæn base og med en mulig upside. Jeg tror, at der ligger en buffer på omkostningssiden i 2016,« siger Nordeas medicinalanalytiker, Michael Novod.

I minutterne før Novo Nordisks regnskab røg på gaden torsdag morgen, skruede det danske selskabs franske konkurrent Sanofi ned for sine forventninger til salget af diabetesprodukter. Sanofi vurderer, at faldet vil blive på mellem fire og otte pct. frem mod 2018.

Den franske pessimisme kan dog på ingen måde aflæses af de signaler, som Novo-topchef Lars Rebien Sørensen afleverede til markedet. Novo-bossen var særdeles tilbagelænet og forudså, at Sanofi ville slå sig på Novos nye væksthåb, Tresiba.

Ifølge Michael Novod skyldes det franske sortsyn i høj grad problemer, som er knyttet specifikt til Sanofi og ikke til diabetesmarkedet som helhed.

»En stor del af det er meget Sanofi-specifikt. Der er mere konkurrence på markedet, men den konkurrence kommer jo også fra Novo Nordisk. Det ser vi med Tresiba og lanceringen af Xultophy i Europa og senere i USA. Sanofi har ikke og får heller ikke nogen væsentlig GLP-1 i den kommende tid, så på den måde giver det meget god mening,« siger Michael Novod.

Nordeas analytiker er ikke i tvivl om, at Novo Nordisk sammen med amerikanske Eli Lilly lige nu står stærkest på det globale diabetesmarked. Og derfor mener han også, at Lars Rebien Sørensen har en vis bund under sin selvsikkerhed.

»Der er et voksende marked i øjeblikket. Og Novo og Eli Lilly har de bedste produkter. Og som i mange andre industrier, så vinder de virksomheder, der har de bedste produkter. Og hvis man står med de bedste produkter i et voksende marked, så kan man godt tillade sig at være en lille smule fortrøstningsfuld i forhold til, at fremtiden ser nogenlunde ud,« siger Michael Novod.