Novo-aktien brager i vejret på positivt nyt om Semaglutid

Novo Nordisk kan torsdag præsentere overbevisende studie-data med den nye langtidsvirkende GLP-1-analog Semaglutid, der har vist sig at reducere risikoen for hjerte-kar-tilfælde i det såkaldte Sustain 6-studie med midlet.

Foto: POOL

Novo Nordisk kan torsdag præsentere overbevisende studiedata med den nye langtidsvirkende GLP-1-analog Semaglutid, der har vist sig at reducere risikoen for hjerte-kar-tilfælde i det såkaldte Sustain 6-studie med midlet.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra medicinalselskabet torsdag over middag.

Det primære endemål med Sustain 6-studiet var at vise, at Semaglutid ikke øger risici for hjerte-kar-tilfælde, og det mål er altså nået og tilmed overgået, idet Semaglutid har vist sig at reducere risici for hjerte-kar-tilfælde sammenlignet med placebo.

Sikkerhedsprofilen for Semaglutid blev desuden fundet rigtig god - "konsistent med tidligere kliniske studier" - oplyser Novo Nordisk.

»Vi er meget opmuntrede over potentialet for reduktion af risikoen for hjerte-kar-bivirkninger hos mennesker med type 2-diabetes ved behandling med Semaglutid på basis af resultaterne fra Sustain 6. Foruden den stærke effektprofil har vi også etableret sikkerhedsprofilen for Semaglutid ved at gennemføre de seks Sustain-studier«, siger Mads Krogsgaard Thomsen, der er forskningsdirektør hos Novo Nordisk, i meddelelsen.

»Med disse stærke resultater fra Sustain 6 ser vi frem til at indsende registreringsansøgningen for Semaglutid«, fortsætter han.

Sustain 6-studiet er det sidste kliniske studie med Semaglutid, og Novo Nordisk venter derfor at indsende registreringsansøgning for midlet i både Europa og USA i fjerde kvartal i år på baggrund af resultaterne fra den massive stribe af undersøgelser.

Semaglutid er - ligesom den storsælgende Victoza - en GLP-1-analog, men blot til dosering én gang ugentligt, hvor Victoza er til dosering én gang dagligt.

Netop Victoza viste sig for nylig at reducere risici for hjerte-kar-risici i det såkaldte Leader-studie. Det var bemærkelsesværdigt, idet blot ét middel før Victoza har vist lignende resultater - diabetespillen Jardiance fra amerikanske Eli Lilly.

Med resultaterne for Semaglutid har Novo Nordisk dermed nu to midler i klassen, der har en positiv effekt på hjerte-kar-tilstanden hos diabetikere.

Kravet for en godkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder er ikke-inferiøritet - altså ingen øget risiko for hjerte-kar-tilfælde ved brug af midlerne. Derfor var Sustain 6-studiet også designet til at skulle vise netop det, men målet er overgået gennem de nye resultater.

Og det er ganske imponerende, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

»Studiet var slet ikke designet til at vise reduktion af hjerte-kar-tilfælde i forbindelse med det langtidsvirkende GLP-1-analog Semaglutid. Det var designet til at vise, at der ikke var forhøjet risiko. Så Novo har tæsket bolden ud af stadion med et home-run«, siger han til Ritzau Finans.