Novo åbner diabetes-center i Seattle

Novo Nordisk etablerer nyt diabetescenter i Seattle, der skal forske i type 1 diabetes.

Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt center i Seattle bliver rammen om Novo Nordisk' forskning i type 1-diabetes i USA. De senere år har fokus været rettet mod type 2 diabetes, den såkaldte gammelmandssukkersyge, på grund af den store udbredelse af sygdommen. Men med det nye center sætter Novo spot på type 1 diabetes, hvor patienterne er fuldstændig afhængige af insulinen.

“Novo Nordisk har besluttet at puste nyt liv i type 1-forskningen i håb om, at vi kan hjælpe med til at finde nye, innovative måder at behandle denne sygdom på. Vores vision er at forebygge, behandle og ultimativt helbrede diabetes,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, i en pressemeddelelse.

Matthias von Herrath, der er en globalt anerkendt forsker, bliver leder af det nye center, oplyser Novo.

“Det har altid været min drøm at se nogle af de behandlingsmetoder, som mit og andre forskningsteams har afprøvet i dyremodeller, blive omsat til bedre behandling for type 1-diabetes. Som leder af forskningscenteret håber jeg at virkeliggøre denne drøm og samtidig etablere nye samarbejder mellem industri og universiteter inden for dette felt,” siger Matthias von Herrath i meddelelsen.

Centeret åbner efter planen til sommer og skal beskæftige 20 forskere. Globalt er 6.000 Novo-medarbejdere beskæftiget med forskning og udvikling i Måløv, Beijing og Seattle.