Novartis leverede helt som ventet i første kvartal

Det schweiziske medicinalselskab Novartis kom ud af første kvartal helt på linje med analytikernes forventninger målt på bundlinjen.

Novartis kom i løbet af påsken i fokus, da det lukkede en aftale om frasalg af sin dyresundhedsdivision til amerikanske Eli Lilly for 5,4 mia. dollar, men samtidig sendte selskabet 16 mia. dollar i retning af britiske Glaxosmithkline for købet af dennes onkologi-enhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN BOZON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ganske vist var omsætningen en spids lavere end ventet, selv om den voksede med 1 pct. til 14 mia. dollar, men resultatet per aktie var helt som ventet på 1,31 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Novartis fastholder desuden sine forventninger om en lav til midt-etcifret toplinjevækst i faste valutakurser, mens kernedriftsindtjeningen ventes at vokse mere end omsætningen.

Novartis kom i løbet af påsken i fokus, da det lukkede en aftale om frasalg af sin dyresundhedsdivision til amerikanske Eli Lilly for 5,4 mia. dollar, men samtidig sendte selskabet 16 mia. dollar i retning af britiske Glaxosmithkline for købet af dennes onkologi-enhed.

Det kan betyde, at Novartis på sigt kommer til at stå i spidsen for markedsføringen af danske Genmabs Arzerra, der hører under den division hos Glaxosmithkline.