Norwegians topchef har tabt 17,5 mio. om dagen siden 29. januar

Flyselskabet Norwegians topchef og storaktionær Bjørn Kjos har siden 29. januar kunne se sin formue reduceret med 700 mio. norske kr., eller i snit 17,5 mio. norske kr. om dagen.

Norwegians topchef har tabt 17,5 mio. om dagen siden 29. januar Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skyldes et kraftigt fald i værdien af Kjos' aktier, blandt andet som følge af piloternes strejke.

Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Siden strejken begyndte har Bjørn Kjos dog "kun" tabt 100 mio. kr. på værdien af sine aktier, hvilket gør, at størstedelen af formuetabet ikke skyldes strejken, men andre forhold, som finansielle svagheder i selskabet. Selskabet står nu over for en stor opgave med at genvinde både kundernes og aktiemarkedets tillid efter strejken og det store fald i aktiekursen.

Bjørn Kjos er største aktionær i selskabet HBK Invest, som selv er storaktionær i Norwegian. Udover at eje aktier i Norwegian udbyder selskabet også aktier til udlån, eller såkaldt shorting, til markedet, hvorved investorer kan spekulere i et kursfald mod et mindre gebyr.

Udlånsordningen administreres af Nordea Markets og Danske Bank Markets og har siden slutningen af januar stået for udlån af 1,2 millioner aktier. Ifølge Dagens Næringslivs beregninger har Kjos' selskab tjent et par hundrede tusinder norske kroner på at udlåne aktierne, mens spekulanterne, de såkaldte shortere, har tjent omkring 15 mio. norske kr. på kursfaldet.