Norwegians slagtilbud kan blive dyrt og besværligt for danskere

Det kan blive både tidskrævende og dyrt for danskere at flyve til New York med Norwegian, før selskabet begynder at flyve fra København.

ARKIVFOTO. Norwegian starter den 30. maj 2013 med at flyve til New York fra Oslo for 1800 kroner t/r - men danskerne må vente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1.800 kroner t/r til New York. Det var noget af et slagtilbud, som flyselskabet Norwegian kom med i går, hvor de annoncerede deres langdistanceflyvninger til New York fra 30. maj 2013.

Foreløbig gælder flyvningerne dog kun fra Oslo og Stockholm, men rejseglade danskere kan stadig godt komme til storbyen med Norwegian, hvis bare de rejser over Stockholm eller Oslo. Tilbuddet kommer nemlig først til at gælde fra København også fra slutningen af 2013, meldte Norwegian ud i går.

Norwegian meldte selv ud, at priserne ville regulere sig efter høj- og lavsæson, men som udgangspunkt altid være halvdelen af markedets priser.

En hurtig søgning viser, at hvis du vil til New York i august med Norwegian fra København, så kan prisen ende på hele 6.176 samlet, hvis du vel at mærke gerne vil have mulighed for at tage mere bagage med en de 10 kg håndbagage og dermed betale en ekstrapris på 201 kr. pr. vej. Så får du til gengæld både bagage, mad på flyet og pladsreservation.

Hertil kommer så, at rejsetiden løber op i samlet set 32 timer, da der er ventetid i Stockholms Arlanda lufthavn, hvor flyet til New York mellemlander.

Det er den billigste billet med Norwegian i juli 2013. De 6.176 kroner er 1000 kroner mindre end SAS, der flyver direkte og 76 kroner dyrere end Icelandair, der også mellemlander, men transporterer dig til New York fra København på 12 timer mindre end Norwegian.

Priserne hos Norwegian varierer meget, og det samme gør ventetiden, hvis du skal rejse over Oslo eller Stockholm. Du kan fx godt være heldig at finde en afgang i august, hvor rejsetiden er kortere og prisen ligeså, men hvis du skal finde billetten til de 1.800 t/r må du tålmodigt vente til slutningen af 2013, hvor Norwegian forventet også vil kunne tilbyde at transportere danskere til New York.