Norwegians drømmefly kan blive et mareridt

Det norske lavpris-flyselskab Norwegian har satset stort på de problemramte 787 Dreamliner fly fra Boeing, og det kan blive dyrt for selskabet, hvis de mange problemer viser sig at fortsætte.

En Boeing 787 Dreamliner på landjorden. Ikke et sjældent syn i disse dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bradley AMBROSE

Norwegian hævder dog at have en nødplan gemt i ærmet, hvis de fly, Norwegian allerede har bestilt, skulle blive forsinket. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

- Vi er i tæt kontakt med Boeing, og der er intet, som tyder på, at der vil opstå forsinkelser. Der er stadig flere måneder til den første flyvning, og Boeing skal levere 50 fly, før de når til vores. Vi forventer at gå i luften som planlagt, men vi har naturligvis en plan B, udtaler Johan Bisgaard Larsen, Kommunikations- og markedschef for Norwegian i Danmark, til Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Problemerne med de nye Dreamliner fly kommer ubelejligt for Norwegian, der vil bruge flyene som en del af et fremstød på de lange, interkontinentale ruter, hvor de nye fly har en fordel i form af lavt brændstofforbrug og lang rækkevidde. Onsdag led Norwegians planer for de lange oversøiske ruter endnu et tilbageslag, da selskabet fik underkendt retten til at bruge asiatisk personale på de lange ruter til Asien, hvilket ville have givet store besparelser på lønomkostninger.

/ritzau/FINANS