Norwegians bundlinje fordoblet trods omkostningsbøvl

Norwegian fortsætter med at vise opdrift i regnskabstallene. Det norske flyselskab øgede omsætningen med 13 pct. i andet kvartal af 2016 og kunne samtidig se bundlinjen blive fordoblet.

Foto: HANS OLAV NYBORG. Norwegian fly Boing 737-800.
Læs mere
Fold sammen

Det fortæller lavprisselskabet i regnskabet for et kvartal, der også bød på en rekordhøj belægningsgrad i flyene, hvor 88 pct. af alle tilgængelige sæder blev solgt.

Det gav en omsætning på 6,6 mia. norske kr., hvilket blev vekslet til en driftsindtjening før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 864 mio. norske kr. før særlige poster og et overskud før skat på 930 mio. norske kr.

De to sidste tal er vokset henholdsvis 30 pct. og 104 pct. i forhold til andet kvartal af 2015.

»Jeg er meget tilfreds med det forbedrede resultat og den rekordhøje belægningsgrad i dette kvartal,« siger Norwegian-chef Bjørn Kjos i regnskabet.

Direktøren bemærker dog også, at leasingudgifter og passagerkompensation steg i kvartalet og trak resultatet ned, så selskabet vil udfase nogle af leasingaftalerne i løbet af sommeren.

Det ændrer dog ikke på, at enhedsomkostningerne nu regnes med at lande på 0,38 norske kr. i år mod tidligere 0,37 norske kr. I andet kvartal var de på 0,40 norske kr.