Norwegian vil flyve langt til drømmepris

Det bliver en stor udfordring for SAS - som til gengæld ikke tror på Norwegians priser.

Foto: Rune Feldt Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det norske lavprisselskab Norwegian har løftet mere af sløret for sine planer for lavprisflyvninger til Nordamerika og Asien. Der bliver tale om priser helt ned til 1.000 kr. pr. enkeltrejse, skriver nyhedsbrevet Check-In.

Opstarten af Norwegians lavprisflyvninger til Bangkok og New York kommer, så snart selskabet får leveret de første langdistancefly af typen 787-8 Dreamliner. Det vil tidligst ske i efteråret 2012 og senest i løbet af foråret 2013.

Oplysningerne kom frem på tirsdagens seminar om lavprisselskaber arrangeret af Travelboker på Hilton Copenhagen Airport. SAS mener, at Norwegians planer er useriøse.

- Vi har beregnet, at omkostningen for at producere et flysæde på ruten fra København til New York med en Boeing 787 Dreamliner vil være 1.600 kroner. Hvis Norwegian vil sælge dette sæde for 1.000 kroner, vil det være betydeligt under produktionsprisen, og det kan man ikke tjene penge på, sagde Simon Pauck Hansen vice president for Partners & Intercontinental Network, ifølge Check-In.

Analytiker i Sydbank Jacob Pedersen har tidligere vurderet over for Ritzau Finans, at Norwegians indtog på markedet for langruter repræsenterer en stor udfordring for SAS.

- SAS kommer til at konkurrere på langdistanceflyvninger, og det bliver alt andet end morsomt. Dreamlineren er sammen med A380'eren det absolut mest konkurrencedygtige fly, når vi snakker om long-haul flyvninger, sagde Jacob Pedersen i sidste uge.