Norwegian tyvstarter Dreamliner-flyvninger

Det norske lavprisselskab har tænkt sig at teste sit første og længe ventede Boeing 787 Dreamliner-fly på en mindre europæisk rute.

Boeing 787 Dreamliner. Det topmoderne flys ungdom har været præget af en række problemer. Nu ruller kompositmaterialeflyene dog endnu en gang ud af samlehallerne og sætter kursen mod skyerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIAN DENNIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Passagerer der skal fra Oslo til Malaga 1. august med Norwegians morgenfly, kan godt begynde at glæde sig. De slipper nemlig efter alt at dømme for at flyve med lavprisselskabets arbejdshest Boeing 737 og bliver i stedet opgraderet til verdens nok mest moderne passagerjet - nemlig Boeings 787 Dreamliner.

Det fremgår af en liste, som luftfartssitet Airlineroute.net har offentliggjort. Listen giver et overblik over, hvor og hvornår de luftfartsselskaber, der snart får deres Dreamliner leveret fra Boeing, sætter flyene i drift. Og her fremgår det ikke bare, at Norwegian planlægger at teste deres første Dreamliner 1. august. Sitet skriver også, at man må forvente yderligere europæiske Norwegian-testflyvninger af 787eren.

Dermed er der åbnet op for, at også andre heldige passagerer kan komme til snigpremiere på Dreamliner-premieren. Om det også indbefatter danske passagerer eller lufthavne, er endnu uvist.

Boeing 787 Dreamliner er på alle måder et helt andet fly end 737eren. Dreamlineren er bygget til langruter, og indretningen og komforten er derefter. Derudover er det revolutionerende inden for luftfarten og for passagererne, fordi kompositmaterialeflyet har langt større vinduer end i normale passagerfly, og da kabineluften har en betydelig højere luftfugtighed, end man ellers er vant til.

Ifølge det danske luftfartssite Check-in.dk ønsker Norwegian ikke at løfte sløret for, hvor Dreamlineren flyver hen efter Malaga. Testflyvninger sker blandt andet for at vænne piloter og kabinepersonale til nye flytyper.

Officielt begynder Norwegian at bruge Dreamlineren 31. august på ruten mellem Oslo og Bangkok. 29. november forventer lavprisselskabet at starte flyvninger med 787eren mellem København og Ft. Lauderdale, Florida.