Norwegian til piloter: Fællesmøde løser ikke konflikt

Flyselskabet Norwegian kritiserer, at de norske piloters fagforening har inviteret faglige ledere fra Norden til møde. Det gør kun ondt værre, lyder det.

Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De strejkende Norwegian-piloters fagforening burde koncentrere sig om at finde en løsning på den verserende konflikt i stedet for at indkalde andre fagforeninger til fællesmøde i Oslo.

Sådan lyder det fra Norwegian, efter de norske piloters fagforening, Parat, tirsdag har indkaldt faglige ledere fra hele Norden til hastemøde i Oslo tirsdag.

»Det her bidrager ikke til andet end at forværre situationen for vores passagerer og skabe utryghed blandt vores andre ansatte,« siger Norwegians norske informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen, til NRK.

Strejken har stået på i 11 dage, og i den periode har 200.000 passager oplevet aflyste eller forsinkede fly.

»Vi tror, at de mere end 200.000 passagerer, der indtil videre er blevet berørt af strejken, og de 1.000 kollegaer, der er blevet ramt, havde ønsket fremskridt i forhandlingerne for at sætte en stopper for denne meningsløse strejke. I stedet bruger Parat tid på møder, der kun har til hensigt at ramme den uskyldige tredjepart, nemlig kunderne,« siger Lasse Sandaker-Nielsen.

Det er repræsentanter fra den civile flysektion i Nordisk Transportarbejderføderation (NTF), som tirsdag er til møde i den norske hovedstad. Parat har inviteret faglige ledere fra Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge, og de skal diskutere, hvordan de kan udvide samarbejdet for at undgå skruebrækkeri.

Fra Danmark deltager 3F, som har luftet tanken om at gå i sympatistrejke med piloterne. I så fald vil en stor del af det danske lufthavnspersonale strejke, blandt andet rengøringsfolk, security og brændstofpåfyldning.

»Vi har indgået en musketered med vores norske kollegaer om, at vi støtter hinanden i konflikter, så vi er selvfølgelig klar til at gå i sympatikonflikt,« siger Henrik Berlau, der er forhandlingssekretær i 3F, til DR Nyheder.