Norwegian taber en million om dagen

Siden Norwegian i 2013 begyndte at flyve langdistance til blandt andet New York har flyselskabet tabt 532 mio. norske kr., svarende til 475 mio. kr., og det er rundt regnet et tab på 1 mio. norske kr. om dagen.

Foto: CORNELIUS POPPE

Det skriver branchemediet Check-in.dk.

Hele langdistanceoperationen har siden begyndelsen været ramt af udfordringer.

Den første flyvning var planlagt til den 30. maj 2013 med de nye moderne Dreamliner-fly, men efter forsinkelser i produktionen og efterfølgende batteri-fejl på Boeing 787-8 flyene måtte Norwegian starte op med et indlejet fly fra portugisiske HiFly.

Da Dreamliner-flyene blev sat i arbejde var Norwegian ramt af mange børnesygdomme, og dette kombineret med et lidt for optimistisk trafikprogram samt håndteringsproblemer på udestationerne skabte jævnligt uregelmæssigheder i trafikken. Da det stod på det højeste, opstod der i Norge begrebet "Kjosfast", der i populær form betød, at man var forsinket med Norwegian på ubestemt tid, skriver Check-in.dk.

Norwegian har siden 2013 lejet sig ind hos forskellige flyselskaber, og alt dette kan mærkes på bundlinjen. Norwegian omtalte for første gang de ekstra omkostninger forbundet med langrute-operationen i regnskabet for tredje kvartal af 2013, hvor selskabet meddelte, at ekstra omkostninger til indleje af fly samt uregelmæssigheder havde kostet 101 mio. norske kr. For hele året blev tabet på 216 mio. norske. kr.

/ritzau/FINANS