Norwegian skiller sig af med topchefen

Topchefen for det norske flyselskab Norwegian, Jacob Schram, stopper med øjeblikkelig virkning. Han har siddet i jobbet i halvandet år.

Efter halvandet år i spidsen for Norwegian træder Jacob Schram tilbage med øjeblikkelig virkning. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS BRUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er skiftedag i toppen hos flyselskabet Norwegian.

Selskabet meldte mandag morgen, at topchef Jacob Schram stopper med øjeblikkelig virkning og bliver afløst af finansdirektør Geir Karlsen.

Ifølge Norwegian har selskabets bestyrelse »stemt for at afslutte Jacob Schrams ansættelse«, fremgår det af meddelelsen.

»Jeg er glad for at kunne annoncere, at Geir Karlsen på bestyrelsens opfordring har accepteret jobbet som adm. direktør i Norwegian. Karlsen har med succes stået i spidsen for den finansielle genopbygning af Norwegian og har kompetencerne, fokusset, tilliden og dedikationen, som gør ham til det bedste valg som topchef,« udtaler bestyrelsesformand Svein Harald Øygard i meddelelsen.

Den nye topchef Geir Karlsen, som har været finansdirektør i knap tre år, erklærer sig begejstret for den nye mulighed i Norwegian.

»Norwegian er velpositioneret som følge af en nylig restrukturering af selskabet, har et stærkt brand, velkendte produkter og services, og ikke mindst et hold af meget erfarne kolleger, som er klar til at kæmpe for hver eneste kunde,« siger han.

Strid om løn

Det fremgår samtidig af meddelelsen, at der har været en intens forhandling om løn mellem den afgående topchef Jacob Schram og bestyrelsen.

Schram har således ret til ni måneders opsigelse, hvorfor han vil stå til rådgihed for bestyrelsen frem til marts 2022. Når den periode er udløbet, kan han se frem til en fratrædelsesgodtgørelse – eller et gyldent håndtryk, om man vil – på yderligere 15 måneders løn.

Og det er sidstnævnte, der er blevet forhandlet om.

»Der er blevet gjort en indsats for at bringe fratrædelsesgodtgørelsen til et niveau, der reflekterer industriens udfordringer, men det er ikke lykkedes at nå frem til en aftale,« står der i meddelelsen fra Norwegian.

Truet på eksistensen

Noregian har ligesom så mange andre flyselskaber været hårdt ramt af coronakrisen, og selskabets krise har været så dyb, at en konkurs var en reel risiko.

Men for nylig blev der vedtaget en rekonstruktion, der skar en stor del af gælden væk, ligesom der blev tilført i omegnen af syv milliarder norske kroner i kapital.

I kølvandet på redningen valgte den daværende formand, danske Niels Smedegaard, at forlade selskabet.