Norwegian sikrer ny rekord til Københavns Lufthavne

En beskeden passagerervækst på 0,7 pct. kom kun i hus, fordi flere danskere tog på lange interkontinentale rejser.

Foto: Rune Feldt Rasmussen. Norwegians ruter til USA og Asien sikrer ny passagererrekord i københavns Lufthavne.
Læs mere
Fold sammen

I løbet af januar tog 1.655.675 passagerer turen gennem sikkerhedstjekket og videre ud i verden via Københavns Lufthavne. Det svarer til en fremgang på beskedne 0,7 pct. i forhold til samme måned året før.

Ifølge Københavns Lufthavnes statistik skyldes væksten primært udenrigstrafikken, hvor der var fremgang på tre pct., mens indenrigsruterne noterede sig for et fald.

”Vores interkontinentale trafik fremviser med en stigning på over tre procent fortsat gode vækstrater. Væksten skyldes primært de tre oversøiske ruter, som Norwegian åbnede i løbet af 2014. Qatar Airways indsatte endvidere fire ekstra ugentlige afgange til Doha fra 1. februar,” skriver Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne i en kommentar til tallene.

Han kan dog glæde sig over, at den beskedne fremgang trods alt er nok til at sikre Københavns Lufthavne ny passagerrekord - vel at mærke for 21. måned i træk.

Passagerervæksten på de interkontinentale ruter steg med 3,1 pct., mens de europæiske ruter noterede sig for en fremgang på 1,1 pct. Passagerertallet på indenrigsruterne faldt på grund af lavere kapacitet med 7,8 pct.

Københavns Lufthavne driver lufthavnen i Kastrup og Roskilde Lufthavn.