Norwegian satte passagerrekord i 2017 med 33 mio. rejsende

Det norske lavprisselskab Norwegian fortsatte væksten i 2017 og satte rekord med 33,15 mio. passagerer, hvilket er 3,8 mio. flere end året før.

Det er blandt andet 54 nye ruter, der årsag til de flere rejsende med luftfartsselskabet. I løbet af året fik Norwegian også leveret 32 nye fly, oplyser koncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blandt andet 54 nye ruter, der årsag til de flere rejsende med luftfartsselskabet. I løbet af året fik Norwegian også leveret 32 nye fly, oplyser koncernen.

»Trafiktallene for 2017 viser, at Norwegians internationale fodaftryk bliver større i tråd med koncernens strategi. Virksomheden er stabil i Skandinavien, og vi ser, at lang- og kortdistanceruterne passer godt til hinanden. Det betyder, at vores konkurrencekraft bliver stærkere,« siger Bjørn Kjos, der er koncernchef i Norwegian.

Men der er også lufthuller i tallene fra den norske koncern. På årsbasis faldt kabinefaktoren - den såkaldte load factor - sidste år til 87,5 pct. fra 87,7 pct. i 2016.

De mange nye ruter og flere fly kan direkte aflæses i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK). Set hen over året steg den med 25 pct. til 72,3 mio. fløjne kilometer i 2017 i forhold til 2016, viser Norwegians trafiktal. Også lavprisluftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 25 pct. hen over året.

Ser man december isoleret, steg både ASK og RPK med 32 pct. i forhold til december 2016. Kabinefaktoren var uændret.