Norwegian satte ny rekord i juli

Aldrig før har flyene været så fulde som i juli, hvor knap 2,7 millioner passagerer fløj med med Norwegian.

Norwegian satte ny rekord med mere end 2,7 millioner passagerer i juli. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHAN NILSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kedelige sommervejr har skæpper godt i kassen hos Norwegian, der kan melde om ny rekord i juli. Her rejste 2.690.458 passagerer med det norske flyselskab.

Det er knap 8 procent flere end samme måned sidste år og ny rekord for Norwegian. Det er dog ikke den eneste rekord for flyselskabet, der også kunne melde om en belægning på knap 94 procent i juli. Aldrig før har Norwegian lykkedes med at fylde flyene så godt op.

»Det er meget glædeligt, at så mange har valgt at flyve med Norwegian i juli, at vi både sætter ny passagerrekord samt fylder flyene bedre end nogensinde før. En belægning på 94 procent betyder, at efterspørgslen er lige så god i veletablerede markeder i Skandinavien som i nye markeder såsom England, Tyskland, Spanien og USA. Det viser, at Norwegians internationale strategi er i færd med at manifestere sig, så vi er endnu bedre rustet til at møde den hårde konkurrence i luftfarten i fremtiden,« lyder det fra administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar til trafiktallene.

Den udbudte kapacitet (ASK) steg med en enkelt procent, mens omsætningen per fløjet passagerkilometer (RPK) steg med 7 procent. Blandt langdistanceruterne var 97 procent af sæderne solgt, mens det samlede tal på 93,8 procent er hele 5,6 procentpoint bedre end samme måned sidste år.