Norwegian-piloter: Vi er blevet ringet op og truet

Flere danske og norske Norwegian-piloter fortæller, at de har fået opkald under strejken, hvor de blev truet med, at de kan miste deres job, hvis ikke de kommer på arbejde. Det er rent bluff, lyder svaret fra Norwegian.

Foto: Preben Madsen

Både danske og norske Norwegian-piloter er i forbindelse med den verserende strejke blevet ringet op og truet med, at de kan miste deres job, oplyser piloternes fagforening ifølge vg.no.

Ifølge fagforeningen Norwegian Pilot Union (NPU) er det bemandingsselskabet OSM Aviation, der har ringet til piloterne og truet dem til at skrive under på en kontrakt - eller miste jobbet.

»Vi er blevet bekendt med, at OSM har brugt aftenen (tirsdag aften, red.) på at ringe rundt til piloter i Norge og Danmark for at tilbyde OSM-kontrakter,« siger Halvor Vatnar fra NPU til vg.no og tilføjer:

»Det betyder, at selskabet prøver at splitte os som gruppe. De (piloterne, red.) bliver truet med, at de mister jobbet, hvis de ikke siger ja til en kontrakt.«

OSM Aviation udlejer både piloter og kabinepersonale til flyselskaber - blandt andet til Norwegian i USA og Spanien.

Beskyldningen om, at Norwegian skulle have forsøgt at presse piloterne, afvises dog blankt af lavprisselskabets kommunikationsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, der understreger, at Norwegian ikke har ringet til nogen piloter.

»Det er rent bluff og har ikke rod i virkeligheden. Jeg kan ikke svare for OSM, men jeg kan garantere, at de ikke har ringet på vegne af Norwegian,« siger hun til vg.no.

Hos OSM Aviation afviser administrerende direktør Espen Høiby også alle beskyldninger over for den norske avis og understreger, at selskabet ikke er part i konflikten mellem Norwegian og piloterne, der strejker i både Norge, Sverige og Danmark.

»Vi har selvsagt ikke kontaktet piloterne for at tilbyde dem arbejde. At nogen prøver at trække os ind i denne sag med fuldstændigt urigtige oplysninger er stærkt beklageligt og helt uden rod i virkeligheden,« siger han til vg.no.

Fagforeningen Parat udtaler til avisen, at man kan dokumentere, at OSM har kontaktet flere piloter, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt.