Norwegian-piloter forhandler på overtid

Der bliver fortsat forhandlet mellem flyselskabet Norwegian og over 600 piloter. Bliver parterne ikke enige, går piloterne i strejke.

Foto: Rune Feldt Rasmussen. Det er på langruterne, at Norwegian benytter sig af thailandske ansatte. Her ses dog en af kortruteflyene.
Læs mere
Fold sammen
Trods en frist ved midnat fortsætter de svære forhandlinger mellem det norske flyselskab Norwegian og selskabets skandinaviske piloter.

Det er henholdsvis arbejdsgiverforeningen og fagforeningen Parat Luftfart, der med den norske forligsmand, Nils Dalseide ved bordenden, forhandler på vegne af piloterne og Norwegian. Ifølge Nils Dalseide vil der komme en afklaring om kort tid.

Bliver parterne ikke enige, vil mere end 600 norske, danske og svenske piloter gå i strejke.

"Parterne har erklæret sig villige til at fortsætte forhandlingerne. De har varet i nu ni over timer. Man sidder ikke så længe, uden at man vil forsøge at nå et resultat. Jeg tror på et resultat inden for de nærmeste timer," siger Ole Kirchert Christensen, direktør i Travelbroker Nordic, der bl.a. rådgiver luftfartsselskaber.

Piloterne og Norwegian er uenige om piloternes fælles lønaftale. Aftalen er i fare, efter at piloterne har accepteret at blive flyttet til ét af Norwegians nye datterselskaber. 

Flytningen er et vigtigt led i Norwegians strategi om at blive et internationalt flyselskab. Men det betyder, at piloterne skal forhandle nye individuelle overenskomster, og det har de hidtil afvist.

Piloternes brancheorganisation i Norge, Parat Luftfart, har allerede gjort det klart at de er klar til at udtage mere end 600 piloter fra Danmark, Norge og Sverige til strejke, hvis en løsning ikke er mulig. Alene i Danmark vil omkring 110 piloter i så fald blive omfattet af konflikten.

Ifølge nyhedssiden check-in.dk har Norwegian omkring 45 flyafgange fra Københavns Lufthavn i løbet af mandagen. Omkring 35-40 af disse afgange risikerer at blive aflyst, hvis piloterne går i strejke.

Det betyder, at omkring 4.500 passagerer, der skal flyve fra Kastrup passagerer, og ligeså mange passagerer, der skulle flyve til Kastrup vil få forstyrret deres rejseplaner.