Norwegian ombestemmer sig og flyver alligevel til Berlin

Air Berlins betalingsstandsning har fået Norwegian til at foretage kovending omkring Berlin-flyvninger.

Arkivfoto. Air Berlins betalingsstandsning har fået Norwegian til at foretage kovending omkring Berlin-flyvninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHAN NILSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egentlig havde luftfartsselskabet Norwegian besluttet sig for at stoppe flyvningerne mellem København og Berlin.

Selskabet meddelte i begyndelsen af sidste uge, at man fra og med vinterhalvåret ikke længere ville transportere passagerer på ruten, som også SAS, Air Berlin og Easyjet udbyder.

Så indløb meddelelsen i tirsdags om, at Air Berlin er gået i betalingsstandsning, og så besluttede Norwegian alligevel at fortsætte flyvningerne til den tyske hovedstad.

»Vi kigger løbende på konkurrencesituationen på vores ruter, og denne var medvirkende til, at vi træf beslutningen om ikke at videreføre flyvningerne til Berlin.«

»Men nu er der sket en ny udvikling, som gør, at vi fortsætter,« siger Daniel Kirchhoff, der er informationschef for Norwegian i Danmark.

Han vil ikke spekulere i, hvad Air Berlins betalingsstandsning kommer til at få af betydning for flytrafikken mellem de to byer.

Og han kan heller ikke sige, hvad der skal til, for at Norwegian på den lange bane fortsat vil satse på denne rute.

»Vi ser i første omgang frem til at fortsætte flyvningerne mellem København og Berlin i vinterprogrammet, og så må vi analysere situationen ud fra efterspørgsel og konkurrencesituation, når vi kommer længere frem,« siger han.

Norwegian flyver i vinterhalvåret seks gange frem og tilbage mellem København og Berlin hver uge.