Norwegian lidt svagere end ventet

Flyselskabet Norwegian kom stærkere end ventet ud af tredje kvartal på toplinjen, men overskuddet landede under forventningerne ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det norske lavprisselskab fløj 4224 mio. nkr. hjem i kvartalet, en vækst på 25 pct. i forhold til samme kvartal et år tidligere, og også lidt over SME Direkts estimat om 4118 mio. kr.

Til gengæld var der tilbagegang i driftsresultatet, EBIT, som faldt til 708 mio. nkr. fra 923 mio. nkr., og dermed skuffede i forhold til estimatet på 814 mio. nkr.

På bundlinjen var der 628 mio. nkr. til overs til aktionærerne, hvilket Norwegian beskriver som det bedste kvartalsresultat nogensinde. Det prædikat er dog formentlig ikke nok til at tilfredsstille analytikerne, som ifølge SME Direkt havde ventet 706 mio. nkr. i overskud.

- Vi er meget tilfredse med dette resultat, som er det bedste, vi har leveret i absolutte kroner. Tallene viser også, at kapacitetsvæksten har været godt tilpasset markedet. Belægningen holder sig høj, og trafikvæksten er meget god, udtaler administrerende direktør Bjørn Kjos i forbindelse med regnskabet.

Norwegian fløj i kvartalet 5,2 mio. passagerer, en stigning på 13 pct. i absolutte tal og 17 pct. målt i passagerkilometer. Det var også en rekord for nordmændene.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk