Norwegian klar med ruter til Las Vegas og Caribien

Nu løfter Norwegian langt om længe sløret for de nye langdistancedestinationer fra Københavns Lufthavn.

Norwegian løfter sløret for nye langdistanceruter fra København. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lagt op til sol, sand og enarmede tyveknægte, når Norwegian til november åbner endnu tre langdistanceruter fra København.

Det drejer sig om den tidligere danske koloni St. Croix, Puerto Rico og underholdningsmekkaet Las Vegas.

Priserne ligger fra 1.699. kr.

"Jeg har aldrig været i Puerto Rico, men jeg har kun hørt godt om det. Det er samtidig et knudepunkt for krydstogtrejserne i Caribien, så det er en oplagt destination," siger adm. direktør Bjørn Kjos.

Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye var også til stede ved lanceringen og kalder de tre nye ruter en perfekt fødselsdagsgave til lufthavnen, der fyldte 90 år mandag.

"Vi har haft syv års samarbejde og det har været en historie om konstant vækst og nye destinationer. Nu forventer vi at få endnu flere transferpassagerer, for der er mange mennesker i Nordeuropa, der gerne vil til de destinationer og vil se en mellemlanding i København som en oplagt rute," siger han.

Med dagens lancering er Norwegian nu oppe på otte langdistancedestinationer og i alt 61 destinationer fra København til sommer. Når det gælder langdistanceruter ud af København flyver det norske flyselskab i forvejen til New York, Los Angeles, Bangkok, Dubai og Fort Lauderdale (Florida).

"Langdistancerne er kun gjort muligt på grund af den teknologiske udvikling. Med 787'eren (Boeing 787, også kaldet Dreamliner, red.) er det muligt at flyve længere og mere lønsomt end tidligere. Det åbner verdenskortet op for nye muligheder," siger Thomas Woldbye.

Annonceringen af ruterne har været udskudt i flere uger, hvilket har ført til spekulationer om manglende tilladelser eller godkendelser. Det hele lod nemlig til at være anrettet og klar til servering for kunderne i slutningen af marts. På sociale medier var man allerede i gang med at lægge en forsmag for destinationerne ud og igangsætte konkurrencer om fribilletter.

Men German Wings-styrtet i Alperne satte en pludselig stopper for planerne.