Norwegian kan flyve mod vanskeligheder

De lave billetpriser og mangel på Business Class passagerer kan give Norwegian problemer på længere sigt. Sådan lyder meldingen fra en ekspert.

Lavprisselskabet Norwegian tilbyder billige priser, men ingen business class. Det er på længere sigt ikke opskriften på succes.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er god plads til benene, bløde sæder og en menu, der involverer lidt lækrere mad. Business Class er for mange flyselskaber deres økonomiske redning på langdistanceruterne.

Men der er ingen Business Class hos Norwegian. Og det kan ifølge en svensk luftfartsekspert gå hen og blive problematisk for flyselskabet. Det skriver branchesitet Check-in.dk.

»Uden Business Class-indtægter kan de få det svært mod de gamle selskaber. Det fungerer fint inden for Europa. Men langdistanceflyvninger er et helt andet marked, hvor driftsomkostningerne er så meget større, og operationen er så meget mere kompliceret,« siger den svenske luftfartsekspert Anders Lidman, der driver konsulentvirksomheden Aeropol, til branchesitet Check-In.

Norwegian har den seneste tid satset stort på langdistanceflyvninger med billige priser. Senest har de åbnet op for flyruter til USA. Og det kan også munde ud i en succes.

Anders Lidman mener, at redningen ligger hos de meget omtalte Boeing 787 Dreamliner-fly. Brændstoføkonomien er nemlig meget bedre end på de almindelige langdistancefly.

»Dreamlineren er forudsætningen for succes. Uden den kan de ikke få succes med langdistanceflyvninger,« siger han til Check-in.dk.

Den seneste tid har Norwegian ellers ikke haft den bedste start med de nye fly. Der har været store problemer med aflysninger og forsinkelser. Dog mener Anders Lidman ikke, at problemerne vil få betydning. Ansvaret er ifølge ham ikke placeret hos Norwegian, men Boeing.