Norwegian havde trafikvækst på 33 pct. i juli

Norske Norwegians trafik voksede betydeligt i juli, hvor sommeren gav millioner af kunder. Det viser nye tal.

Foto: TT NEWS AGENCY. Norwegian havde trafikvækst på 33 pct. i juli
Læs mere
Fold sammen

Mens økonomien er trængt hos det norske lavprisselskab Norwegian har selskabet ingen problemer med at skaffe kunder. Antallet af passagerer og den distance, de fløj, steg voldsomt i juli.

Det viser nye tal for selskabet.

»Vi er glade for, at stadig flere passagerer i Europa, USA, Mellemøsten, Sydamerika og Asien vælger Norwegian, når de skal ud at rejs«e.

»Det er også positivt, at vi, selv med en stor kapacitetsvækst, fylder flyene godt op i hele rutenetværket,« siger Bjørn Kjos, Norwegians chef, i meddelelsen.

3,8 millioner passagerer havde Norwegian i juli, og det er 437.718 flere end i samme periode sidste år. Trafikvæksten målt på RPK - der også tæller hvor langt passagerer har fløjet - steg med 33 procent år til år.

Da kapaciteten steg med 35 procent, så betød det, at flyene blev mere fyldt. Det er afgørende i industrien, da omkostningerne ved et tomt sæde er omtrent de samme som for et fyldt.

93 procent af sæderne på Norwegians fly var fyldte i juli.

»Kapacitetsvæksten er fortsat høj, men i tråd med strategien er den nu i færd med at aftage noget i sammenligning med tidligere måneder.«

»Efter en lang periode med stærk vækst vil vi fremover kunne høste af det, vi har sået, hvilket vil komme kunder, ansatte og aktionærer til gode,« siger Bjørn Kjos.

/ritzau/