Norwegian havde trafikvækst i maj

Der var fremgang i antallet af passagerer for Norwegian i maj, hvor flyselskabet fløj med omkring 2,38 passagerer - svarende til en stigning på 13 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Foto: SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Norwegian i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at den totale trafikvækst (RPK) steg med 19 pct., mens kapaciteten (ASK) steg med 8 pct. Desuden endte belægningen tæt på 85 pct.

Den kraftige stigning fra sidste år skal imidlertid ses i sammenhæng med svage trafiktal i maj 2014, hvor fagforbundet Parat var i strejke.

Nu er kunderne dog kommet tilbage, også efter pilotstrejken tidligere i år, som havde en kraftig negativ effekt på bookingerne.

- Det er glædeligt at se gode trafiktal, selv om væksten i maj fremstår som ekstra stærk i lyset af det svage resultat sidste år, siger administrerende direktør Bjørn Kjos i meddelelsen.

- Ser vi bort fra dette, viser trafiktallene alligevel, at stadig flere vælger Norwegian. Vi ser også positive bookingtal hen over sommeren. Det skyldes særligt vores satsning i det europæiske marked og god vækst i Norwegians langdistanceoperation, siger topchefen.

Norwegian gennemførte 99,8 pct. af sine planlagte flyvninger i maj, hvor af 85,2 pct. afgik til tiden.