Norwegian havde massiv trafikvækst i marts

Det norske lavprisflyselskab Norwegian leverede stor trafikvækst i årets tredje måned.

Foto: KYRRE LIEN

Det norske lavprisflyselskab Norwegian leverede stor trafikvækst i årets tredje måned, hvor trafikken gik frem med hele 27 pct. sammenlignet med marts året før, når man måler på antal fløjne passagerkilometer (RPK).

Det er stigende efterspørgsel blandt både forretnings- og fritidsrejsende, der ligger bag den store fremgang, fortæller selskabet selv.

Det samlede antal passagerer steg til 2,2 mio. i marts, hvilket også er en fremgang på 27 pct. på årsbasis.

Med til historien om det kraftigt voksende antal passagerer og den stærke trafikvækst hører dog også, at Norwegians samlede kapacitet (ASK) blev skruet op med 21 pct. i måneden.

- Vi ser, at et stigende antal rejsende vælger Norwegian, også forretningsrejsende både på indenrigsruterne i Skandinavien og ud i Europa. Stadig flere virksomheder bliver opmærksomme på, at det er muligt at få flyrejser med høj kvalitet til en lav pris og gennemgår deres rejsepolitikker for at reducere omkostningerne. Derudover fortsætter den gode passagerudvikling på langdistanceruterne, hvor vi stadig udvider rutetilbuddet til vores kunder, siger Bjørn Kjos, der er administrerende direktør hos Norwegian, i en pressemeddelelse.