Norwegian gør klar til storoffensiv efter solidt regnskab

Sidste år blev et særdeles godt år for det norske flyseslskab Norwegian, der gør klar til global ekspansion og tusindvis af nyansættelser i 2017.

Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos. (Fotos: Linda Kastrup og Scanpix). Fold sammen
Læs mere

Bjørn Kjos, administrerende direktør i flyselskabet Norwegian, må være særdeles tilfreds, når han lader blikket glide ned over det netop fremlagte årsregnskab for 2016.

Regnskabet byder på et overskud på 1,135 milliarder norske kroner (ca. 950 millioner danske kroner) mod 246 mio. norske kr. i 2015, og et driftsresultat på knap to milliarder norske kroner (godt halvanden milliard danske) mod 347 mio. norske kr sidste år. Det gode regnskab lander i en tid, hvor Norwegian netop har overtaget rollen som Skandinaviens største flyselskab målt på passagerer fra SAS, der hidtil har været ubestridt størst.

SAS fløj i januar 1,9 millioner passagerer. Det betyder ifølge en udregning foretaget af Sydbank, at SAS i de sidste 12 måneder har fløjet 29,54 millioner passagerer. Norwegian har i samme periode fløjet 29,66 millioner passagerer.

Og væksten i det norske flyselskab lægger administrerende direktør Bjørn Kjos op til skal fortsætte. I en udtalelse til regnskabet siger han, at selskabet skal ansætte 2.000 nye Norwegian-medarbejdere. Samtidig skal der indsættes 32 nye fly i løbet af 2017 heriblandt ni 787-9 Dreamliner. Derudover bebuder topchefen, at selskabet vil lancere 50 nye ruter.

»Vi går ind i 2017 med ambitionen om at styrke fodfæstet i de etablerede markeder, men samtidig udvide rutenettet i helt nye områder,« siger han i meddelelsen.

I 2017 regner selskabet med at øge kapaciteten - antallet af sæder - med 30 procent.

Omsætningen steg sidste år med 16 pct. til godt 26 milliarder norske kroner. Norwegian har en egenkapital på 3,36 milliarder kroner.

Opdateres...