Norwegian fortsætter fremgang trods pres på priserne

Lavprisselskabet Norwegian flyver stadigt flere passagerer. I september krydsede selskaber ny milliongrænse.

Arkivfoto. Lavprisselskabet Norwegian flyver stadigt flere passagerer. I september krydsede selskaber ny milliongrænse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går stadig flyvende for det norske lavprisselskab Norwegian. Antallet af passagerer stormer frem, og flyene er fyldte. Det viser de seneste trafiktal, der dækker over september.

Norwegian fløj 14 procent flere passagerer i september end i samme måned sidste år. Dermed fløj Norwegian 3,2 millioner passagerer i måneden.

Den samlede trafik, målt på antallet af fyldte sæder ganget med hvor langt de har fløjet, steg med 29 procent år til år i september. Kapaciteten steg med 28 procent, og det betød, at 89,7 procent af alle sæder var fyldte.

Det er et afgørende tal i industrien, da evnen til at tjene penge - specielt for lavprisselskaber - er meget afhængig af, at så godt som alle fly er propfyldte altid.

»Vi er meget tilfredse med, at stadig flere passagerer vælger Norwegian, når de skal ud at flyve; ikke mindst i jobsammenhæng.«

»Vi oplever stabil, god efterspørgsel i Skandinavien, men væksten er størst på selskabets interkontinentale ruter,« skriver administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemeddelelse om septembers tal.

Det er dog ikke lutter lykke for Norwegian. Priserne er nemlig stadig under pres. Omsætning per fløjet sædekilometer faldt med syv procent i måneden.