Norwegian forsøger at gennemføre flyvninger trods strejke

Norwegian vil forsøge at leje personale og fly for at gennemføre flyvninger på trods af den strejke, som blev indledt onsdag. Et strejkebrud vil betyde, at internationale flyvninger også vil blive en del af konflikten, lyder det fra fagforeningen Parat.

Foto: Rune Feldt Rasmussen

Flyselskabet Norwegian vil forsøge at leje fly og hyre flypersonale i forsøget på at gennemføre så mange flyvninger i Europa som muligt. Det skriver den norske TV-station TV 2.

»Ja, vi kommer til leje fly og personale i håb om, at vi skal kunne gennemføre en del af de europæiske ruter onsdag,« oplyser informationschef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til norsk TV 2.

Fagforeningen Parat mener, at konflikten dermed er løftet til et nyt niveau og forventer nu, at også internationale flyvninger vil blive en del af konflikten.

»Det er ligeså moralsk forkasteligt og uacceptabelt ude i verden som her hos os. Jeg håber og tror, at de vil hjælpe os med sympatiaktioner, som kan bidrage med at stoppe Norwegian i at gennemføre et strejkebrud,« siger leder i fagforeningen Parat, Hans-Erik Skjæggestad.

Norwegians pressemedarbejder, Daniel Kirchhoff, oplyste tirsdag aften til Berlingske Nyhedsbureau, at selskabet ville aflyse samtlige indenrigsflyvninger i Norge, Danmark og Sverige samt alle afgange mellem de tre landes hovedstæder onsdag.

Konflikten er opstået, da Norwegian og piloterne ikke kan nå til enighed om en ny overenskomstaftale.

Stridspunktet handler om selskabsstrukturen i flyselskabet. I dag er de skandinaviske piloter ansat i Norwegians datterselskab, Norwegian Air Norway, men de kræver en fælles aftale for samtlige piloter i koncernen med moderselskabet Norwegian Air Shuttle.

Parterne har forhandlet i over tre måneder, men natten til lørdag brød forhandlingerne sammen.