Norwegian flyver normalt fra onsdag eftermiddag

Det norske flyselskab Norwegian og dets piloter er tirsdag aften overraskende nået til enighed om de fremtidige ansættelsesvilkår. Dermed slutter en 11 dage lang strejke.

Foto: KYRRE LIEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra onsdag eftermiddag vil det norske flyselskab Norwegian igen være på vingerne efter den normale flyveplan. Det oplyser selskabets direktør Bjorn Kjos på et pressemøde tirsdag aften i Oslo.

Selskabet er angiveligt nået til enighed med piloterne om en aftale, der sætter punktum for en 11 dage lang strejke.

»Endelig er strejken forbi. Jeg er enormt lettet,« sagde Bjørn Kjos ifølge mediet e24.no ved pressemødet.

Også fra piloternes side er der lettelse.

»Med stor tilfredshed kan vi sige, at vi endelig er nået til enighed. Vi har fået vores hovedkrav igennem,« siger Halvor Vatnar, leder af piloterne i Norwegian, ifølge VG.no.

Norwegian spillede ud med, at man ville ansætte piloterne i tre forskellige datterselskaber. Men Vatnar siger til VG, at piloterne har opnået den ønskede binding til moderselskabet Norwegian Air Shuttle i form af juridiske og økonomiske garantier, uanset hvilket selskab piloterne er ansat i.

Strejken blandt de 700 piloter har ramt flere end 150.000 passagerer. Siden onsdag 4. marts har stort set alle selskabets indenrigsflyvninger i Skandinavien været indstillet.