Norwegian flyver mens piloter forhandler

Forhandlingerne mellem piloterne i flyselskabet Norwegian og den norske arbejdsgiverforening NHO Luftfart fortsætter efter tidsfristen udløb ved midnat. Norwegian flyver stadig, mens der forhandles.

Foto: Preben Madsen. Norwegians fly vil blive stående på jorden mandag, hvis ikke selskabet og piloterne når frem til en aftale inden midnat.
Læs mere
Fold sammen

Natten til mandag fortsætter forhandlingerne mellem flyselskabet Norwegian og selskabets skandinaviske piloter trods tidsfristens udløb ved midnat.

110 danske Norwegian-piloter er klar til at strejke, hvis der ikke bliver indgået en aftale om en ny overenskomst. Og skal man tro piloternes organisation i Norge, Parat Luftfart, er der »stærk sandsynlighed« for en strejke. Det skriver check-in.dk.

Parat Luftfart er klar til at udtage 620 piloter fra Norge, Danmark og Sverige til strejke, og i Danmark vil 110 piloter kunne blive omfattet.

Parterne har forhandlet hele weekenden, og efterhånden som deadline nærmede sig begyndte Norwegian at forberede sig på en mandag med strejkende piloter:

»Der udarbejdes i disse timer et nødtrafikprogram, der vil træde i kraft, hvis det mod forventning ikke lykkes at opnå enighed om en aftale,« siger Norwegians presse- og markedschef, Johan Bisgaard Larsen, søndag til check-in.dk.

Fra Københavns Lufthavn vil det særligt være ruterne til Oslo og Stockholm, som vil blive påvirket af en strejke, fortæller Johan Bisgaard Larsen, men også indenrigsruten til Aalborg kan blive berørt. Piloterne på ruter til Spanien, Finland og Storbritannien og på langdistanceflyvningerne til Bangkok og New York er ansat på andre vilkår, og de bliver derfor ikke berørt af konflikten.

På de skandinaviske ruter vil få piloter flyve, og dermed bliver store dele af Norwegians trafik ramt. Der er dog nogle piloter, som ikke er organiseret i Norwegian Pilot Union, som ifølge flyselskabet vil kunne flyve:

»Der er piloter, der ikke er med i pilotforeningen, der vil kunne flyve i tilfælde af en strejke,« siger Johan Bisgaard Larsen til check-in.dk.