Norwegian fløj med flere passagerer og fyldte fly i september

Der var fremgang i antallet af passagerer for Norwegian i september, hvor flere end 2,4 mio. personer fløj med selskabet. Det er en stigning på 9 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Der var fremgang i antallet af passagerer for Norwegian i september, hvor flere end 2,4 mio. personer fløj med selskabet. Det er en stigning på 9 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: CORNELIUS POPPE

Det oplyser Norwegian i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at den totale trafikvækst (RPK) steg med 11 pct., mens kapaciteten (ASK) steg med 3 pct. Desuden endte belægningen på 88,2 pct. hvilket er en stigning på 6,8 pct. fra september sidste år.

Særligt langdistanceruterne havde fyldte fly og pynter derfor i statistikken, skriver Norwegian. Her var belægningen hele 96 pct.

I løbet af september fik det norske flyselskab leveret tre fabriksnye Boeing 737-800 som led i et samlet køb af ti nye fly i 2015.

Norweigian modtog desuden to internationale kåringer i den forgangne måned, herunder prisen for "bedste flyselskab" og "bedste in-flight-magasin" af Passenger Choice Awards.

- Langdistanceflyvningerne fortsætter med at påvirke tallene i positiv retning. Vi ser også, at stadig flere rejsende benytter sig af vores omfattende europæiske rutenet for at flyve videre til USA og Thailand. Dette viser, at samspillet mellem lang- og kortdistance giver god synergi. At vi endnu en gang vinder internationale priser viser også, at rejsende over hele verden sætter pris på vores produkt, siger selskabets topchef, Bjørn Kjos, i meddelelsen.

Norwegian gennemførte 99,8 pct. af sine planlagte flyvninger i september, hvoraf 84,3 pct. afgik til tiden.