Norwegian firedobler langdistance-flåden med ordre på 19 Dreamlinere

Topchef Bjørn Kjos har endnu en gang portemonnæen fremme med en bestilling på yderligere 19 af Boeings Dreamliner-fly.

Norwegian firdobler langdistanceflåden med ordre på yderliger 19 Dreamliner-fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det ambitiøse norske flyselskab har ikke i sinde at lette foden fra speederen. Norwegian annoncerer således, at man har lagt en ordre hos flyproducenten Boeing på yderligere 19 Boeing 797-9 Dreamliner-fly. Det er den største enkeltordre af den type fly i Europa og en mere end fordobling af Norwegians nuværende langdistanceflåde.

»Denne bestilling af 19 nye Dreamlinere er en stor milepæl, og gør det muligt for Norwegian at tilbyde en bred vifte af nye ruter til rejsende verden over. Vi har nu opereret langdistanceflyvninger i to år, og vores belægning ligger gennemsnitlig over 90 procent, hvilket viser efterspørgslen på billige billetter mellem Europa og USA og Europa og Asien,« siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har netop offentliggjort regnskabet for tredje kvartal, og her er der især fremgang på langdistanceruterne at spore. Mens den generelle passagerertilvæst har været på 9 procent siden samme kvartal sidste år, er væksten på langdistanceruterne 15 procent. Norwegian kunne samtidig glæde sig over, at resultatet på bundlinjen steg med 122 procent siden samme kvartal sidste år, hvilket ikke mindst skyldes besparelser på brændstof.

Størstedelen af væksten kommer fra Gatwick-lufthavnen syd for London, men Norwegian udvider også med langdistanceruter fra Danmark. Senest har flyselskabet annonceret ruter til Puerto Rico, Las Vegas og St. Croix, og der er planer om yderligere syv langdistanceruter fra København.

»Denne efterspørgsel kommer definitivt til at blive endnu større i fremtiden. For at kunne vokse og dermed styrke vores konkurrencekraft er Dreamlineren helt afgørende. Den har både lavt brændstofforbrug og bedste passagerkomfort,« lyder det fra Bjørn Kjos.