Norwegian etablerer langdistancebase i København

Det norske lavprisflyselskab Norwegian vil etablere en ny langdistancebase i København.

ARKIVFOTO: Norwegian fly. Boing 737-800. Fold sammen
Læs mere

Det fremgår af selskabets IR-præsentation i forbindelse med regnskabet for andet kvartal af 2018, der er offentliggjort torsdag morgen.

Basen åbner i oktober og betyder, at Norwegian opretter 80 nye pilotstillinger.

»Det er naturligt for os at etablere en base for piloter i København med den størrelse, som vores skandinaviske langdistanceoperation i dag har. Basen i København vil bidrage til at forenkle og styrke vores forretning og skabe lokale arbejdspladser,« siger HR-direktør i Norwegian Helga Bollmann Leknes i en pressemeddelelse.

Til Bloomberg News forklarer administrerende direktør Bjørn Kjos åbningen af den nye base med, at selskabet kan reducere omkostningerne.

STÆRK FORBEDRING AF RESULTATET

I andet kvartal landede Norwegian et nettooverskud på 300 mio. norske kr. i andet kvartal, hvilket er en stærk forbedring fra samme periode sidste år, hvor tabet var på 691 mio. norske kr.

Overskuddet overrasker også analytikerne, der havde ventet et underskud i kvartalet på 535 mio. norske kr. ifølge estimater fra Inquiry Financial.

Driftsoverskuddet (EBITDA) renset for engangsposter blev 83,1 mio. norske kr. mod 255,7 mio. kr. i andet kvartal året før. Her havde analytikerne ventet et underskud på 383 mio. norske kr.

»Selskabets omkostninger er reduceret med 9 pct. i dette kvartal«, noterer selskabet.

Norwegian noterer desuden, at engangseffekter også i dette kvartal har bidraget til omkostningsreduktionen og noterer, at omkostningerne er reduceret, til trods for at selskabet har haft den højeste vækst nogensinde i løbet af et kvartal med 48 pct. (ASK), samt at olieprisen har været betydeligt højere sammenlignet med samme periode sidste år.

»Det er glædeligt at kunne fremlægge et godt resultat med reducerede omkostninger på trods af en stærk vækst i dette kvartal. Fremover vil væksten aftage, og vi vil høste af det, vi har sået, hvilket vil gavne kunder, ansatte og aktionærer«, siger Bjørn Kjos.

Investorerne er begejstrede for nyhederne fra Norwegian og sender torsdag morgen aktien op med 6,5 pct. til 26,9 norske kr.

/ritzau/FINANS