Norwegian er bedst til at flyve langt og billigt

Norwegian har vundet prisen som Europas bedste lavprisflyselskab til den prestigefyldte prisoverrækkelse World Airline Awards, og de er også de bedste til at flyve langt til discountpris.

Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, kan være en glad mand, efter Norwegians langdistanceruter er blevet taget godt imod af passagererne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norwegians kunder er nogle af de gladeste i verden. Og det har nu givet Norwegian titlen som Europas bedste lavprisselskab for tredje år i træk. På verdensplan er Norwegian det tredjebedste lavprisselskab kun overgået af AirAsia og Virgin America.

Det er resultatet efter firmaet SkyTrax' årlige undersøgelse af passagerers tilfredshed, hvor 18 millioner flypassagerer har givet deres mening til kende på en lang række forskellige parametre. Priserne blev uddelt tirsdag under Paris Air Show.

»Det er en fantastisk præstation af Norwegian at vinde denne kåring tre år i træk, hvilket tydeligt understreger selskabets popularitet blandt de flyrejsende i Europa.,« siger administrerende direktør hos Skytrax, Edward Plaisted.

Norwegian er ikke kun det bedste af de billige. De er også i top på billige langdistanceruter. Norwegian flyver blandt andet til USA og åbner senere i 2015 også ruter til Puerto Rico og den tidligere danske koloni-ø St. Croix.

Asien og Mellemøsten bedst.

Det bedste luftfartsselskab i Nordeuropa er FinnAir, Norwegian er nummer to, og SAS kommer så ind på en tredjeplads. Det bedste flyselskab i verden er ifølge Skytrax Qatar Airlines, og Turkish Airlines er de bedste i Europa for femte år i træk.

Når det kommer til de mere luksuriøse måder at rejse på, er der en klar tendens. I top-10 over bedste business class ligger kun ét europæisk og ingen nordamerikanske flyselskaber, og toppen er domineret af de sydøstasiatiske og mellemøstlige flyselskaber.

Nummer 1 på luksuslisten er Singapore Airlines, og Qatar Airlines følger lige efter. Hvis du har pengene til at rejse på første klasse, skal du se mod Mellemøsten. Etihad Airways er i 2015 de allerbedste til at give førsteklasses behandling ifølge de 18 millioner rejsende, der har givet deres holdning til kende i den store undersøgelse. Nummer to er Singapore Airlines, der får meget høje karakterer på de fleste parametre.

Deltagerne i Skytrax-undersøgelsen bedømmer alt fra oplevelsen omkring indtjekning, boarding, sædekomfort, renlighed i kabinen, mad, drikke, underholdning og service.