Norwegian drøner derudaf

Lavprisselskabet Norwegian kom stærkt ud af årets andet kvartal med et gevaldigt løft i både omsætning og overskud.

Foto: Fixion/AIRBUS HANDOUT

Omsætningen på 4012 mio. nkr. var nogenlunde som forudset af analytikerne ifølge SME Direkt, og et gevaldigt løft fra 3170 mio. nkr. i samme kvartal af 2012.

Driftsresultatet, EBITDA, steg til gengæld til 574 mio. nkr. fra 410 mio. nkr. året før. Her var der ventet 535 mio. nkr. ifølge SME Direkts medianestimat.

Og på bundlinjen hev Norwegian 197 mio. nkr. hjem før skat - mere end en fordobling i forhold til sidste år og langt over medianestimatet på 150 mio. nkr.

- Det har været et meget godt kvartal for Norwegian. Vi har endelig startet vores langdistanceflyvninger, og vi har åbnet en ny base i London. Den internationale vækststrategi stater med at give resultater; vi har formået at skære i omkostningerne til trods for en betydelig vækst, som er essentiel for at styrke selskabets konkurrenceevne, siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian finjusterer desuden i regnskabet sine forventninger til 2013. Selskabet regner nu at kunne flyve året ud med en enhedsomkostning (CASK) på 0,42 nkr., hvor der tidligere var meldt om et interval på 0,42 til 0,43 nrk.

Desuden venter Norwegian nu en kapacitetsvækst, målt på ASK (tilgængelige sædekilometer), på "over 30 pct." i år mod en tidligere prognose om "over 25 pct."

/ritzau/FINANS