Norwegian-chef overvejer at erklære datterselskab konkurs

Norwegians piloter er på barrikaderne, og nu melder norsk medie, at direktøren vil konkursmelde datterselskab.

Foto: Rune Feldt Rasmussen.
Læs mere
Fold sammen

Norwegian er i konflikt med sine skandinaviske piloter, og hvis en rygtet konkurserklæring bliver til virkelighed, mister 200 piloter jobbet. 70 norske piloter har strejket siden fredag, og onsdag kan 650 flere af pilotkollegaerne slutte sig til strejken. 100 af piloterne er danske.

Den norske avis, Dagbladet, er kommet i besiddelse af en besked fra Norwegian-piloternes fagforening. Beskeden lyder, at firmaet bliver erklæret konkurs efter et møde mandag, og at piloterne bliver presset over i en ny overenskomst med datterselskabet OSM Aviation. Norwegian er i dag organiseret i et moderselskab og tre datterselskaber rundt omkring i verden.

Det er i alt over 700 piloter for Norwegians datterselskab Norwegian Air Norway (NAN), der vil blive fyret, hvis datterselskabet erklæres konkurs. 500 af piloterne vil blive tilbudt genansættelse på en ny kontrakt med selskabet OSM Aviation.

»De 200 andre vil måtte finde sig noget nyt at lave,« siger en central kilde til den norske avis Finansavisen.

De danske Norwegian-piloter er også organiseret i det skandinaviske NAN, som piloterne nu forudser, at direktør Bjørn Kjos vil erklære konkurs. Det er usikkert, hvor mange afgange, der vil blive aflyst, men Norwegian henter piloter ind fra deres andre datterselskaber, så de kan begrænse antallet af aflysninger.