Norwegian blander sig i dansk valgkamp

Det norske flyselskab Norwegian mener, at S og SFs forslag om en passagerafgift er forfejlet og kan føre til, at selskabet må flytte arbejdspladser til Sverige.

Norwegian, som har de næsthøjeste passagerantal i Kastrup Lufthavn kritiserer Rød Bloks forslag om passagerafgifter, som man kalder en økonomisk afgift, som ikke afhjælper CO2-emissionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norwegian er ifølge Check-in.dk det næststørste flyselskab i Københavns Lufthavn med over 10 pct. af det samlede passagerantal. Flyselskabet giver ikke meget for S og SF's miljøbegrundelse for afgiften.

- I Norge er vi optaget af, at miljøincitamenter rent faktisk virker efter hensigten, således at vi får nedbragt CO2-udslippet. Vi mener, at der i det danske forslag er tale om en ren økonomisk afgift, hvilket ikke er en klog politik, da det ikke fører til det resultat, som vil alle er optaget af; Nemlig lavere miljøemission, siger Norwegians kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik til Check-in.dk.

Norweigan mener samtidig, at man gennem afgiften bliver uretmæssigt straffet, da man frem til 2014 vil implementere helt nye Boeingfly med markant lavere emissioner.

- Vi mener, at det ville være en klog politik at lave et slags incentive-system, som belønner flyselskaberne for at gå bort fra de ældre og meget forurenende fly og i stedet anskaffe nye og miljørigtige fly. Jeg er overbevist om, at politikerne kan komme op med forslag til systemer, som kan gøre det attraktivt at benytte nye og mere miljøvenlige fly, siger Anne-Sissel Skånvik til mediet.

En afgift kan ramme Norwegians danske ansatte, fortæller selskabet yderligere.