Norwegian banker SAS mellem Aalborg og København

Seks ud af ti passagerer mellem Aalborg og København flyver med Norwegian, der dermed har væltet SAS af pinden på den største indenrigsrute i Danmark. Norwegian glæder sig over udviklingen.

Foto: Rune Feldt Rasmussen. Norwegian kan nu prale af at være det foretrukne flyselskab på den største indenrigsrute i Danmark.
Læs mere
Fold sammen

Nordens største flyselskab, SAS, må lide den tort, at det ikke længere er det foretrukne flyselskab på den største indenrigsrute i Danmark.

Med en markedsandel på godt 60 procent er det således lykkedes Norwegian at vippe SAS af pinden.

De 60 procent svarer til, at seks ud af ti passagerer vælger det norske lavprisselskab, når de skal booke billet mellem hovedstaden og den nordjyske by.

Det er tal fra oktober og november i år, der bekræfter udviklingen.

Ruten mellem de to byer bliver i særlig grad brugt af forretningsrejsende. der pendler mellem Jylland og Sjælland, og det er med afstand den største indenrigsrute herhjemme. Af samme grund er Norwegian svært tilfredse med at være markedsførende.

»Vi er glade for at være det foretrukne flyselskab på Danmarks største indenrigsrute, og vi har igennem en længere periode generelt oplevet, at flere forretningsrejsende vælger Norwegian. Med billige billetter, splinternye fly, et relanceret bonusprogram, gratis WiFi samt gratis Fast Track til alle kunder med virksomhedsaftale i 2015 og 2016, har vi et stærkt produkt,« siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian, Danmark.

Han tilføjere samtidig, at det norske lavprisselskab opfatter Aalborg Lufthavn som en »vigtig« del af operationen.

Hos SAS oplyser selskabets pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, at SAS ikke har nogen intentioner om kommunikere om markedsandele eller dominans på specifikke ruter.

»Og ej heller har vi nogen særskilt ambition om at være størst. Vores vision er at gøre livet enklere for frekvente rejsende ud og ind af Skandinavien, så vi skal tilbyde suværent det bedste og mest omfattende produkt til dem - og det gør vi,« fastslår Trine Kromann-Mikkelsen i en SMS.

Begge selskaber har dagligt otte afgange mellem København og Aalborg.

Afhængig af tidspunktet koster en en-vejs billet typisk i omegnen af 1.000 kroner.