Norwegian-aktien letter efter overraskende godt regnskab

Investorerne sender torsdag formiddag aktien i det norske lavprisluftfartsselskab Norwegian til vejrs, efter at selskabet leverede et halvårsregnskab, der oversteg markedets forventninger.

Foto: Steffen Ortmann

Omkring en halv time efter børsåbning løftes aktien med 5,3 pct. til 257 nkr. - 13 kr. højere end onsdagens lukkekurs.

Mens omsætningen endte nogenlunde, som analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet, så landede både driftsresultatet, EBITDA, og resultatet før skat bedre end ventet.

EBITDA endte i andet kvartal på 574 mio. nkr. mod 410 mio. nkr. året før og en forventning blandt analytikerne på 535 mio. kr.

På bundlinjen blev overskuddet 197 mio. kr. før skat, hvilket er mere end en fordobling i forhold til sidste år og langt over medianestimatet på 150 mio. nkr.

Norwegian finjusterer desuden i regnskabet sine forventninger til 2013. Selskabet regner nu at kunne flyve året ud med en enhedsomkostning (CASK) på 0,42 nkr., hvor der tidligere var meldt om et interval på 0,42 til 0,43 nrk.

Desuden venter Norwegian nu en kapacitetsvækst, målt på ASK (tilgængelige sædekilometer), på "over 30 pct." i år mod en tidligere prognose om "over 25 pct."

/ritzau/FINANS