Norwegian aflyser alle indenrigsflyvninger i Skandinavien

Flere end 35.000 kunder bliver berørt af beslutningen om at indstille selskabets lufttrafik onsdag.

Arkivfoto. Flyselskabet Norwegian indstiller samtlige indenrigsflyvninger i Danmark, Norge og Sverige på grund af optrapningen af pilotstrejken fra onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt Rasmussen

Flere end 35.000 skandinaviske rejsende bliver onsdag berørt af strejke i lavprisselskabet Norwegian.

Selskabet har nemlig besluttet at aflyse samtlige indenrigsflyvninger i Norge, Danmark og Sverige samt alle afgange mellem de tre landes hovedstæder. Det fortæller Norwegians pressemedarbejder, Daniel Kirchhoff, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Der er desværre sket det, at vi ikke er blevet enige med fagforeningen Parat (de norske piloters fagforening), trods gentagne forsøg. Det gør, at vi i morgen 4. marts må aflyse en hel del afgange. Det er dybt beklageligt for alle de passagerer, der bliver berørt, og det er meget beklageligt for selskabet og for de resterende ansatte,« siger han.

Norwegians langdistanceflyvninger skulle ikke blive berørt - det gælder fly til og fra Storbritannien, Spanien, Finland, USA og Thailand.

»Er man som passager berørt af den her strejke, vil man, hvis man har registreret sit mobilnummer hos os, få direkte besked. Ellers anbefaler vi, at kunder holder øje med vores hjemmeside, hvor vi opdaterer omkring situationen på hver enkelt rute, og her kan man også finde information om sine rettigheder,« siger Daniel Kirchhoff.

Norwegians kundeservice vil desuden forsøge at hjælpe passagerer med spørgsmål. Der er forskellige muligheder, hvis ens fly er aflyst, blandt andet kan man få pengene tilbage.

650 piloter har varslet, at de vil gå i strejke fra onsdag morgen og de slutter sig dermed til de 70 kollegaer, som allerede gik i strejke lørdag morgen.

Konflikten er opstået, da Norwegian og piloterne ikke kan nå til enighed om en ny overenskomstaftale. Parterne har forhandlet i over tre måneder, men natten til lørdag brød forhandlingerne sammen.

Stridspunktet handler om selskabsstrukturen i flyselskabet. I dag er de skandinaviske piloter ansat i Norwegians datterselskab, Norwegian Air Norway, men de kræver en fælles aftale for samtlige piloter i koncernen med moderselskabet Norwegian Air Shuttle.