Norwegian afblæser strejke

Piloterne og Norwegian er nået til enighed og dermed undgår det norske flyselskab strejke. God 600 piloter har fået gennemført deres krav.

Foto: Rune Feldt Rasmussen. Det er på langruterne, at Norwegian benytter sig af thailandske ansatte. Her ses dog en af kortruteflyene.
Læs mere
Fold sammen

Piloterne i det norske luftfartsselskabet Norwegian går alligevel ikke i strejke.

Det har den norske forligsmand Nils Dalseide netop oplyst over for norsk presse efter at han kom ud fra forhandlingslokalet sammen med Norwegians ejer Bjørn Kjos og repræsentanter for Norwegian-piloterne.

Pilotforeningen Parat har opnået en fælles lønaftale og karrieremuligheder for over 600 norske, danske og svenske Norwegian-piloter i hele i Skandinavien, der arbejder i Norwegian. Dermed har piloterne ifølge foreningen fået gennemført deres krav.

"Det er en fornuftig aftale for begge parter, og vi er glade for, at vi undgår strejke. De, som ville blive ramt af strejken, er dem, som absolut ikke skal rammes, nemlig passagererne, siger Bjørn Kjos fra Norwegian.

Formand for i pilotforeningen, Halvor Vatnar siger, at parterne har stået langt fra hinanden, men at det er lykkedes at få en fælles lønaftale for piloter i Norge, Danmark og Sverige, selv om der sker en ændring af strukturen i selskabet.

Ifølge piloternes organisation Parat garanterer Norwegian piloterne fast ansættelse i Finland, Spanien og England, og piloterne får en koncerngaranti fra Norwegian, der giver dem god beskyttelse ved ansættelse i et af flyselskabets datterselskaber.

Piloterne og Norwegian startede forhandlinger i fredags.