Norwegian åbner base i USA

SAS-konkurrenten Norwegian har startet en amerikansk virksomhed og vil ifølge den norske avis Dagens Næringsliv fra oktober ansætte flere hundrede personer i New York eller Florida, der skal styrke flyselskabets transatlantiske forbindelser.

Foto: Malte Kristiansen. »Vi etablerer vores egen base med ansatte i USA, når vi får det tredje Dreamliner-fly i slutningen af oktober. I Asien er besætningen 50 pct. billigere end herhjemme, og i USA er det også meget billigere. Det er flyselskaberne i USA, vi konkurrerer mod,« siger Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, til Dagens Næringsliv.
Læs mere
Fold sammen
Norwegian forventer at have 800 ansatte på langdistanceruterne i 2014, hvoraf halvdelen vil operere fra amerikansk jord. De ansatte skal blandt andet tage sig af de otte nye Dreamliner-fly, som Norwegian har bestilt.

»Vi etablerer vores egen base med ansatte i USA, når vi får det tredje Dreamliner-fly i slutningen af oktober. I Asien er besætningen 50 pct. billigere end herhjemme, og i USA er det også meget billigere. Det er flyselskaberne i USA, vi konkurrerer mod,« siger Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, til Dagens Næringsliv.

Flyselskabet prioriterer dermed USA over Asien på trods af, at man længe har talt om at knytte Asien og Europa sammen via lavprisruter til Bangkok. Årsagerne er blandt andet, at det er nemmere at skaffe amerikanske flyrettigheder end asiatiske samt at trafikstrømmene i øjeblikket er stærkest mellem Europa og USA.

/ritzau/FINANS