Northern Rock tjener på kundepanik

Northern Rock tjente tykt på strafgebyrer, da kunder trak deres penge ud i panik over den finansielle uro i banken, skriver avis. "Ren spekulation," lyder modsvaret fra banken.

Det var på sær vis en god forretning for den britiske bank Northern Rock, da kunderne stormede banken for at hæve deres opsparing af frygt for at miste pengene, hvis banken krakkede. For banken opkrævede strafgebyrer fra kunder, der ville nedlægge konti, skriver Nyhedsbureauet Direkt med henvisning til den engelske avis The Independent.

Ifølge avisen tjente banken godt en mia. kr. på strafgebyrer, da engelske kunder hev ca. 20 mia. kr. ud af banken, efter det kom frem, at Bank of England måtte træde til med nødlån. Bankens fortjeneste på kundernes panik vil øge presset på bankens ledelse, når denne skal deltage i en høring med parlamentsmedlemmer senere på måneden, skriver avisen.

I Northern Rocks engelske hovedkontor afviser man avisens påstande.

"Beløbet er det rene spekulation. Det er rigtigt, at Northen Rock har gebyrer, hvis man ønsker at hæve penge fra en konto med f.eks. en to-årig binding før tid. Men det er ganske almindelig praksis i alle pengeinstitutter," siger talsmand John Watson til Business.dk. Han vil ikke kommentere, hvor mange kunder, der er blevet ramt af strafgebyrer.

Han understreger, at Northern Rock har tilbudt kunderne at sløjfe eventuelle gebyrer, hvis de vender tilbage til banken. Samtidig tilbyder banken, at kunderne kan få renter for den periode, hvor de af frygt for at miste deres opsparing har haft pengene trukket ud af banken.

Hvor meget denne gestus vil koste banken, ønsker han ikke at kommentere.