Northern Rock håber at blive reddet indefra

Trods flere opkøbsbud ser det nu til, at den britiske krisebank Northern Rock vil forsøge at redde sig selv. Bankens bestyrelse arbejder angiveligt med en hemmelig plan, som skal være et alternativ til et opkøb.

En Northern Rock-filial i det centrale London. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Den britiske bank Northern Rock var meget tæt på at knække halsen i den finansielle uro i efteråret. Men den red stormen af, og lige siden har opkøbsrygterne svirret. Senest har et konsortium med milliardæren Richard Branson budt på krisebanken.

Men nu skriver den britiske avis The Sunday Times, at banken selv forsøger at finansiere en fremtid, og at der i den forbindelse er hentet et "toptalent" ind i bankens ledelse, der skal forsøge at gøre planen til virkelighed. Northern Rocks ledelse ønsker ifølge avisen ikke at udtale sig om sagen.

Northern Rock måtte i forbindelse med, at kunderne løb stormløb på den for at få deres penge ud, låne i omegnen af 25 mia. pund (omtrent 257 mia. kr.) i Bank of England, og det har skabt forlydender om, at banken ville blive nationaliseret, hvis den ikke fandt en løsning på problemerne selv.

En talsmand for Bank of England siger dig ifølge nyhedsbureauet Reuters, at et sådan indgreb er "usandsynligt".