Northern Rock afblæser rentekrig

Efter fem måneders rentekrig dropper britiske Northern Rock nu kampen. De andre banker vil ikke slås, lyder meldingen.

Rentekrigen er slut. Sådan lyder meldingen fra Northern Rock, der for fem måneder siden sparkede gang i kampen om bankkunderne.

- Bankerne forbedrer fortsat deres tilbud til kunderne, men vi mener, vi ligger så langt foran de øvrige banker, at rentekrigen for os er mere eller mindre slut, siger direktør for Northern Rock i Danmark, Jan Thygesen, til TV 2/Finans.

Siden den britiske bank Northern Rock 7. februar i år fløjtede op til rentekrig på de almindelige danske bankbøger er indlånsrenten strøget i vejret og gebyrerne kommet under pres. På fem måneder har over 10.000 kunder sat 2,8 milliarder kroner ind på Northern Rocks opsparingskonto.

- Vi har fået næsten 3 milliarder kroner ind i indskud allerede, og vi havde forventet at nå 2 milliarder kroner på et helt år. Det vil sige, at vi på den halve tid har lavet 50 procent mere, end vi havde regnet med, så det kan vi kun være yderst, yderst tilfredse med, lyder det fra Jan Thygesen.

Indlånsrenten i den britiske bank ligger lige nu på 5 procent. Den rente er der ingen af de andre banker, der matcher. Og ingen af de større banker har forsøgt at nærme sig Northern Rocks rente-førertrøje.

Hos Danske Bank, der ellers var den første til at reagere på angrebet fra Northern Rock, får opsparerne 4,25 procent, og Danske Bank har tilsyneladende accepteret, at Northern Rock giver en bedre indlånsrente.

Selv om Northern Rock-direktøren erklærer rentekrigen slut, afviser han ikke, at den britiske bank vil være klar til at genoptage den, hvis de store banker skulle beslutte sig for at spille ud med nye aggressive tilbud på indlån. Kilde: TV 2 Finans