NorthCap Partners leverer femte exit på 9 måneder

NorthCap Partners, det tidligere IVS, der i foråret fusionerede med BankInvests venture-afdeling, har solgt sine aktier i analysevirksomheden Zapera.com. Opdateret 15.20

En af Nordens førende online analyse virksomheder Zapera.com A/S, er detaljer fra at blive solgt til den Britiske online analyse virksomhed YouGov Plc.

YouGov er noteret på AIM i London, og betaler en samlet sum på mellem ca. 80 og 120 mio. kr. afhængig af selskabets resultat for den foranstående periode.

"Vi får en årlig forrentning på små 24 pct. på vores ejerskab af Zapera, hvilket vi er meget godt tilfredse med - specielt taget i betragtning at vi har været i ejerkredsen i 7 år," siger adm. direktør i NorthCap Partners, Thomas Weilby Knudsen til Business.dk.

"De exits vi lavede i vinters, der var vores afkast bedre, men alt over 20 pct. er et fint venture afkast. Det her er særdeles fint og vi mener, at vi igen har bevist, at vores model virker med 5 exits på 9 måneder," siger Thomas Weilby Knudsen.

Udover NorthCap Partners var det svenske Slotsparken og stifterne der sad på aktierne.

Med udgangspunkt i en klar online-strategi stiftede brødrene Lars Lund-Nielsen og Mads Stenbjerre sammen med IT Chef Mads Hannibal i år 2000 selskabet Zapera.com A/S. Senere samme år investerede det nuværende NorthCap Partners (tidligere IVS) i selskabet og siden kom bl.a. Slottsbacken til som investor.

Siden stiftelsen er selskabet vokset hvad angår markedsandele, omsætning, bundlinie, antal medarbejdere og geografi. Zapera servicerer således i dag således, med hjælp fra 68 medarbejdere, kunder i primært Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Frankrig, Tyskland og USA

NorthCap Partners forventer flere exits i den nærmeste fremtid - uden dog at ville sætte en tidshorisont op.

"Vi har flere exit-modne selskaber i porteføljen og der er stor interesse for specielt et af selskaberne, mens vi jævnligt modtager seriøse henvendelser på de to andre. Men det er altid svært at forudsige, hvornår sådanne handler falder på plads," siger Thomas Weilby Knudsen.

NorthCap Partners, det tidligere IVS, har været kritiseret for ikke at have været istand til at kunne levere de fornødne exits, men venturefonden har for alvor fået hul på bylden i 2007 med flere fine exits.