North Media opjusterer bundlinjeforventningerne

North Media, der står bag Søndagsavisen, regner nu med et bedre 2013 end tidligere forventet.

Foto: Claus Bjørn Larsen

Mediekoncernen North Media kom ud af første halvår med en faldende omsætning og et lavere overskud, men regnskabet indeholder dog en opjustering af forventningerne til hele 2013.

Omsætningen faldt i første halvår 5 pct., hvilket kan relateres til selskabets afdeling FK Distribution, der er presset af lovgivningstiltag og negativ strukturel markedsudvikling, skriver selskabet i regnskabet.

- Vi er udfordret af den strukturelle markedsudvikling og lovgivningstiltag, og derfor er forretningsudvikling øverst på dagsordenen, skriver selskabets administrerende direktør Lars Nymann Andersen i regnskabet.

Selskabet har opjusteret forventningerne til årets EBIT-resultat til 0-20 mio. kr. fra et resultat mellem minus 15 mio. kr. og et positivt resultat på 15 mio. kr., og præciseret forventningerne til omsætningen i positiv retning til 1000-1025 mio. kr. fra 990-1050 mio. kr.

Nettoresultatet faldt i første halvår til et minus på 2,9 mio. kr. fra et overskud på 47,3 mio. kr. i første halvår af 2012.

- Nedgangen skyldes primært lavere omsætning, men også urealiseret kurstab på værdipapirer samt nedskrivning af kapitalandele i eConscribi International ApS og af værdi af bygning der er til salg, skriver selskabet i regnskabet.

/ritzau/FINANS