Norske oliechefer spår Maersk Oil på vej mod salg

Maersk Oil er på vej mod et salg, vurderer flere norske oliechefer og analytikere ifølge Børsen.

Arkivfoto. Maersk Oil er på vej mod et salg, vurderer flere norske oliechefer og analytikere ifølge Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Rygterne i Norge siger, at Maersk Oil er på vej ud af den norske del af Nordsøen. De har skaleret forretningen voldsomt ned, hvilket som regel er det første tegn på, at man er ved at trække sig ud. Man kan vel sige, at manøvren, de er i gang med, ligner at sminke bruden før et salg, siger en af Norges mest succesfulde olieiværksættere Svein Ilebekk til Børsen.

Sven Ilebekk tilføjer, at hverken Mærsk eller Dong Energy bød ind på tildelingen af nye licenser i den seneste norske udbudsrunde, hvor man i modsætning til den danske del af Nordsøen kan søge hvert år.

I sidste uge opkøbte Maersk Line verdens syvendestørste containerrederi, Hamburg Süd, som er vurderet til en pris på mindst 35 mia. kr. I samme omgang fortalte topchef Søren Skou, at der vil gå lang tid, før lignende opkøb af den størrelse kommer på tale igen.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Morten Imsgard peger på alt på et kommende salg af Maersk Oil.

A.P. Møller-Mærsk bekendtgjorde i september, at det inden for 24 måneder arbejder med nye langsigtede løsninger for de forretningsdele, der arbejder med olie, herunder frasalg eller joint ventures.