Norsk tørlastreder overrasker positivt

Det norske tørlastrederi Golden Ocean har haft et langt bedre tredje kvartal end ventet i markedet. Det viser regnskabet for perioden.

Læs mere
Fold sammen

Driftsresultatet landede på 22 mio. dollar mod ventet 12 mio. dollar ifølge SME Direkt, mens resultatet før skat landede på 16 mio. dollar mod ventet 7 mio. dollar i markedet. I fjerde kvartal venter Golden Ocean et resultat på linje med eller bedre end det netop afsluttede.

Det tegner godt for de danske tørlastrederier som D/S Norden og Torm, da Golden Ocean i regnskabet fortæller, at markedet generelt er i bedring, og at denne bedring er stærkt medvirkende til at skabe de gode resultater.

- Tørlastmarkedet har overrasket analytikerne i tredje kvartal. Spotraterne for Capesize toppede i 42.200 dollar per dag og den gennemsnitlige spotrate var 19.000 dollar i kvartalet. Indtjeningen bør indikere en kapacitetsudnyttelse på 82 til 84 pct. baseret på historiske data, skriver Golden Ocean.

Rederiet glæder sig samtidig over, at markedet i højere grad er blevet strategisk omkring farten og har taget tørlastmarkedets version af "slow steaming" til sig, hvilket har en god effekt på kapaciteten og bunkeromkostningerne.

Fremtiden ser da også lysere ud, vurderer bestyrelsen i Golden Ocean.

- Vi ser begrænsede nedadrettede risici i de nuværende aktivpriser og chartermarkedet. Kigger man på den fortsatte styrkelse af verdensøkonomien kan der være en attraktiv upside. Størrelsen af denne upside vil i høj grad blive afgjort af, hvor aggressive skibsejerne, støttet af kapitalmarkedet, er i at kontrahere yderligere tonnage, skriver bestyrelsen i Golden Ocean og fortsætter:

- Vi er tilfredse med, at selskabet er godt positioneret til at kapitalisere på et potentielt opsving i 2014 og 2015 tørlastmarkedet.

Golden Ocean ser en risiko for yderligere problemer med overkapacitet fra 2016.