Norsk telegigant sætter ny rekord

Kun Danmark og Thailand har det svært i det store Telenor-regnskab, som er det hidtil bedste.

Telenors koncernchef, Jon Fredrik Baksaas, kan være tilfreds med de seneste tre måneder. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den norskejede Telenor-koncern melder om ny rekord, både hvad angår indtægter og indtjening i tredje kvartal, og har nu 180 millioner kunder på verdensplan.

»Gennem det tredje kvartal er vi fortsat med at drive væksten i lønsomhed og indtægter og melder nu om det bedste kvartal, når det kommer til EBITDA (driftsresultat, red.) og kontant pengestrøm fra driften,« siger Telenors koncernchef, Jon Fredrik Baksaas.

Indtægterne er vokset med 4,6 milliarder kroner i de første ni år, og i alle lande - bortset fra Thailand og Danmark - er der fremgang i forhold til sidste år på samme tid. I Danmark går Telenor dog væsentligt frem i forhold til seneste kvartal og har på tre måneder hentet 41.000 nye kunder.

3,4 millioner nye mobilkunder

Telenor hører til blandt verdens ti største telekoncerner og fik i 3. kvartal et driftsresultat på 10.163 millioner norske kroner mod 9.619 millioner for et år siden. Indtægterne var på 27.685 millioner kroner mod 25.953 millioner sidste år. Resultatet før skat ender på 5.406 millioner norske kroner.

På tre måneder har Telenor fået 3,4 millioner nye mobilkunder, navnlig fra Indien, Bangladesh, Malaysia og Myanmar. Også i hjemlandet Norge er der fremgang på alle poster med 11.000 nye mobilkunder, øget omsætning og øget overskud.

Telekoncernen fastholder sine forventninger for 2014.

Telenor er i Norge, Sverige og Danmark, Ungarn, Montenegro, Serbien,  Bulgarien, Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan, Indien samt Myanmar.